Орешарски: Ние сме в състояние на мораториум за проучване на шистов газ

  • 05 февруари 2014 13:18

  • 1496
  • 1
Орешарски: Ние сме в състояние на мораториум за проучване на шистов газ
©

Що се отнася до тематиката и методите за проучване на шистов газ, нашата страна никога не е подкрепяла и не е изразявала активна позиция в ЕК. По отношение на режима ние сме в състояние на мораториум и кабинета следва това решение. Това заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по време на блиц контрола в парламента, в отговор на въпрос от страна на депутата от Атака Магдалена Ташева.Въпросът й бе свързан със заседание на Министерски съвет, проведено на 18 декември миналата година.

Тя запита ясно ли е каква позиция е заела страната ни, тъй като по информация, която изтича от сайтове от европейските институции, с решаващия глас на България е прието проучванията за шистов газ да не са предхождани от оценка на околната среда.

Това, което категорично мога да кажа е, че по българското законодателство на всички епати е задължителен ОВОС, заяви премиерът Орешарски.

Той допълни, че ще проучи въпроса за позицията на България и ще отговори писмено на въпроса.

Последвайте канала на

Novini.bg
1496 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ss

2014.04.11 | 19:58

1
В Румъния не се съобразиха с народа и затова се стигна до сблъсъци да видим сега може ли и нашите тъпи политици да направят тази глупост

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини