Станишев: Никой и нищо не е над БСП и над България (видео)

Булфото
share

На пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев отправи покана към инициаторите на разделението в партията да присъстват на пленума в събота.

Не чух нито един аргумент, нито една теза, която да разединява партията. Единна листа на левицата е възможна и е правилното нещо, добави Станишев.

Всеки социалист се пита - защо ни трябва това сега. Всички разбират значението на единството и тежестта на всеки един глас. Огромното мнозинство осъзнават, че формирането на европейска листа извън тази на Коалиция за България, не може да доведе до разширяване на БСП. Тя обслужва само нашия политически опонент, който злорадства. Единни, ние побеждаваме на европейските избори. Тежка е всяка друга заблуда. Никой и нищо не може да бъде над БСП и над България. Заслужава си да загърбим и личните пристрастия и политическите различия. Не чух нито един аргумент, който да прави различията помежду ни непреодолими. Понякога разговорът е най-трудното нещо. И всеки, който смята себе си за отговорен политик, го дължи на своите другари. Мястото на този разговор е в партията, каза още лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини