Социалдемократ: БСП се възхищаваха на Иван Костов

share

Аз не съм от пет години в политиката, не членувам в никакви организации, дори в собствената си партия. Болшевизмът все още намира място в българската политика не само в БСП, но и в други партии. Намери политически и икономически проявления. Това каза бившият депутат от БСП и съпредседател на Нова левица Николай Камов в "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Във всички случаи трябват нови хора. Те трябва да наложат съвсем различен стил на поведение, различно отношение към опонентите. Трябва без да мачкаш и подтискаш да превъзхождаш, обясни Камов. "БСП поддържа социалдемократите, както въжето поддържа обесения", добави той.

Партньорството е част от всяка демократична култура. Ако не си лоялен си или враг или слуга. Чувал съм мнение на възхищения от Иван Костов в парламентарната група на БСП. "Ето такъв лидер на нас ни трябва", заявяваха депутатите. Лидер, който да тропне по масата и то да стане, обяви Камов.

"И до сега има гласове на "Позитано", които влияят на политиката в страната не само в БСП. За мен най-добрият евродепутат да бъде поставен под съмнение от някакви дребнави партийни сметки и караници ми се видя безумие. Калфин щеше да стане жертва на Позитания. Проектът на Георги Първанов не е авантюра и отива в много правилна посока", изтъкна Николай Камов. Той добави, че не е вярвал, че 20 години по-късно ще се говорят същите неща. "Тъжно е".

Водещи новини

Още новини