Слави Бинев: Може да извадят България от ЕС заради Сидеров

Булфото
share

Евродепутати от Полша са заплашили България, че има опасност да бъде наказана с отлъчване от ЕС, ако не се вземат мерки по поведението на Волен Сидеров. За това разказа пред "168 часа" Слави Бинев, който е присъствал на кръглата маса, посветена на нашата страна и инцидента на летище Варна между лидера на „Атака" Волен Сидеров и бизнесмена Димитър Бахнев.

Във вторник, 14 януари, Европейският информационен център инициирал дискусия за България. „Там колеги от Полша заявиха, че поведението на Волен Сидеров не е изолирано явление, а се повтаря постоянно", коментира Бинев.

Според него в дискусията се коментирало още, че толерантността на страната ни към това поведение на Волен Сидеров би я превърнало в остров на беззаконието и е много вероятно да се поиска процедура България да бъде извадена от ЕС. „Ако някой се опита да застане над закона, това би направило за смях цялата държава! Ние сме слуги на народа, а не негови господари! Как така ще имаме имунитет срещу законите, които сами създаваме?!", обявил британецът Нирж Дева.

Водещи новини

Още новини