Борисов и Реформаторите са коалиция "Мишо Бирата", смята Местан

Булфото
share

За коалицията "Мишо Бирата" визирам съюза между Борисов и т.нар. „реформатори”. Tова се посочва в изявление на лидера на ДПС Лютви Местан, по повод реакцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук на изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан в Народното събрание.

"Изумен съм от реакцията на Бойко Борисов на тезата ми, че “срещу Пламен Орешарски се изправя коалиция на политическата контрабанда, на която най-подходящият етикет като наименование е „Мишо Бирата”. Внимателният прочит на изявлението ми днес ще убеди всеки безпристрастен анализатор, че визирам съюза между Борисов и т.нар. „реформатори”, пише в изявлението на Лютви Местан.

"Бойко Борисов обаче е решил да „пришие” към тезата ми за коалиция „Мишо Бирата” и екс-президента Георги Първанов. Препоръчвам на засегнатите от интерпретациите на Бойко Борисов, да попитат него, защо и на какво основание ги е прикачил към коалиция „Мишо Бирата”, се казва в изявлението на Лютви Местан.
Очаквам чувствителните по темата за коалиция „Мишо Бирата” сами да обосноват приликите и разликите, както между моето изказване и изблика на Бойко Борисов, така и истината, която обществото тепърва ще научава, се казва в изявлението на Лютви Местан.

"Ако който и да е „гузен негонен бяга”, да не ангажира собствената си политическа гузност с моето политическо равновесие", се казва в изявлението на Лютви Местан.

Водещи новини

Още новини