ГЕРБ: Управляващите потъпкаха парламентаризма

Булфото
share

Депутатките от ГЕРБ Цецка Цачева, Десислава Атанасова и Цвета Караянчева дадоха брифинг в кулоарите на парламента, предаде репортер на Novini.bg. Те представиха проекта за Декларация за утвърждаване на парламентаризма, в която се осъжда поведението на Волен Сидеров.

"Отчитаме повтарящите се прояви на агресия на народните представители от ПГ на "Атака" към граждани и служители на реда. Декларираме, че не приемаме и осъждаме поведението на народните представители от "Атака" по време на полета до Варна и след него. Определяме го като хулиганска проява. Подкрепяме усилията на МВР и прокуратурата за бързо разследване. Очакваме от отговорните институции точно прилагане на закона, така както се отнася за всички български граждани", гласят основните постулати на декларацията.

Тази декларация не бе приета от парламента. Ние смятаме, че Коалиция за България и ДПС грубо потъпкаха парламентаризма, заяви Цачева. Не си обяснявам това поведение. Тези партии са членки на ПЕС и Либералния алианс. Ние ще продължим да отстояваме парламентарните норми. Цялото поведение на управляващите доказва наличието на задкулисие и договорки, категорична беше тя.

Десислава Атанасова отново определи поведението на двете управляващи партии като уйдурма. Цвета Караянчева допълни, че управляващите мълчат за действията на този псевдонационалист, вместо да осъдят поведението му. Аз лично съм била жертва на атаките му, каза още тя.

Водещи новини

Още новини