Зинаида Златанова: Сидеров да се извини, поне е кавалерско

Булфото
share

Не одобрявам поведението на Волен Сидеров, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на правосъдието Зинаида Златанова.

Тя поясни, че е на мнение, че политиците трябва да бъдат за пример с поведението си.

Златанова подчерта, че би призовала Сидеров да се извини на служителката на Френското посолство , защото „най-малкото е кавалерско”.

„Има две неща, които ме притесняват – опитваме се да прехвърлим отговорността на всеки друг, но не и на себе си. Сидеров не е назначен в НС, той е в парламента по волята на хората”, подчерта министърът. 

Във връзка с предложението да има затвор за направена снимка на политик, Златанова каза, че не е очаквала, че журналистите ще се припознаят в този закон. Тя поясни, че текстът изобщо не е бил разглеждан в Министерски съвет. По думите й, имайки предвид интереса към този текст, тя би била склонна да се откаже от него.
На въпрос трябва ли да има затвор за журналистите снимали Волен Сидеров на летището, Златанова поясни, че снимките са направени на публично място.

Зинаида Златанова каза още, че хората трябва да се възползват от правата си. Тя е на мнение, че колкото по – малко го правим, толкова по – зле ще живеем.

Водещи новини

Още новини