Зинаида Златанова: Нямам страх от нищо

  • 02 юни 2013 18:10

  • 4212
  • 6
Зинаида Златанова: Нямам страх от нищо
©

Опасността да изгубим пари по европроекти е голяма, защото времето неумолимо върви и много срокове се застъпват през 2013г. Предишното правителство е оставило доста неща за последния момент, а няма как да очакваме да се случат чудеса и е много вероятно да изгубим пари. Въпросът е да установим къде е била грешката и какво може да се поправи, а не става дума за реваншизъм. Това каза в "Предаването на Карбовски" на TV7 Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, вицепремиер и правосъден министър в новото правителство.

По наболелия проблем, свързан с наложащата реформа в съдебната система, Златанова отбеляза, че до края на годината България трябва да разработи нов Наказателен кодекс, отговарящ на европейските изисквания, защото сега действащият е от 60-те години. Тя подчерта, че до този момент не е видяла тази степен на консенсус, свързан със съдебната система, каквато сме имали за валутния борд и присъединяването на страната към Европа и НАТО например.

Реформата на съдебната система не е нещо, което зависи само от системата, но като министър ще използвам правомощията си, за да въведа организационни мерки, които да улеснят системата да си върши работата и да възстановят законността, държавността и доверието, каза още правосъдният министър.

Тя планира първите й срещи да са с неправителствените организации, с редовите магистрати по места, както и с младшите съдии, които прохождат в системата, за да може да чуе какви са техните притеснения и начините те да се преодолеят.

Нямам страх от нищо, освен може би от това да не би да не си свърша работата. Нямам провал до сега и се надявам да нямам и за в бъдеще, заяви вицепремиерът в заключение. По думите й, тя си дава сметка, че поема огромна отговорност и че ще й много тежко, но тежките задачи не са й за първи път.

Последвайте канала на

4212 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
БУТАЧА

2013.06.04 | 12:15

6
ТИПИЧНО ЗА КОМУНИСТ ИЗКАЗВАНЕ
Инокентий XVI

2013.06.04 | 12:15

5
Само глупакът не се страхува от нищо.
AlexK

2013.06.04 | 12:15

4
Имената Зинаида , Сергей , Леонид и тн - винаги ми звучат доста подозрително ...
ko

2013.06.04 | 12:15

3
Да бе досега всичко старото правителство си правеше точно а сега оставяли за последно - пак си оставяте вратичка за бягство мазни некадърници. Зинаида не е ли турско или някво чуждо име пак. Писна ми от червените мъгли мама им крадлива.

2013.06.04 | 12:15

2
какъв е тоя травестит

2013.06.04 | 12:15

1
Ами от какво да я е страх-плаши всичко живо около нея.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини