Кадиев: Ако ние се крепим на Сидеров, тогава по-добре да отидем на избори

bulphoto
share

Народното събрание трябва да подкрепи решението на главния прокурор да бъде свален имунитета на Волен Сидеров, за да се заеме съдебната власт с казуса. Това заявява в интервю за Дарик депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.

„Гласувам „за" и в случая не става въпрос за политика. В случая става въпрос за поведение на един народен представител. Да си народен представител е някаква отговорност - дори да е имало провокация, което не мисля, че е случаят в момента. В такива ситуации човек, който не се окаже на висотата на позицията, която заема, трябва да си понесе последствията - т.е. никаква прошка", категоричен бе Кадиев.

Според него винаги се търсело някакво оправдание, както било в случая със снимките на лидера на „Атака", които бяха разпространени в медиите.

„Ако прокуратурата си е свършила работата, поискала е имунитета, ние просто го гласуваме в рамките на 5 минути - дори няма какво да го обсъждаме, и оттам нататък е изцяло в ръцете на съдебната система", допълни депутатът от левицата.

„За мен фактът, че е имало агресия и то срещу жена, независимо дали е французойка или българка, е абсолютно неприемлив и това е отвратително поведение. Тук не става въпрос да спасиш един политически партньор или да не го спасиш. При това ниско одобрение към парламента всяко такова поведение забива още един пирон в ковчега на парламентаризма в България", каза още Кадиев.

„Той няма индулгенция да прави каквото си иска, заради това че е 121-вият глас. Ако ние се крепим на него, тогава по-добре да отидем на избори. И абсолютно същата беше моята позиция, когато ми казаха: „Или Делян Пеевски, или кабинетът пада". Ако ние се крепим на едно или друго назначение, а не на някакви принципи или мисия, която сме си изградили, тогава по-добре да отидем на избори и каквото решат хората", заяви още народният представител от БСП.

Водещи новини

Още новини