РЗС: Защо БСП и ДПС мълчат гузно за Волен Сидеров?

share

РЗС застава твърдо зад решението на главния прокурор Сотир Цацаров да поиска от Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров. Това пишат от Партия "Ред, законност, справедливост" в официално писмо до редакционната поща на "Novini.bg".

"Политическият съвет на партията смята, че е крайно време прокуратурата да се задейства и да спре безпрецедентното, нагло и недопустимо за народен представител и председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси поведение. Недопустимо е в една европейска държава народен представител да нанася побой, да заплашва, тероризира и обижда дипломатически лица, български граждани и служители на реда", се казва в позицията на партията.

Според РЗС мълчанието и липсата на реакция от страна на партиите БСП и ДПС отново е пряко доказателство за негласното коалиционно споразумение с партия Атака, като удобната и крепяща кворума в парламента.

"Неприемливо е една ксенофобска и антисимитска партия не само да се превръща в решаващ фактор за управлението на страната ни, но и да занимава обществото всекидневно със скандалите си. РЗС призовава в новия Изборен кодекс да бъде предвиден текст, който да не позволява на хора с психически и ментални увреждания, освидетелствани от компетентни здравни органи, да бъдат кандидатирани и избирани за депутати", завършва писмото на РЗС.

Водещи новини

Още новини