Кадиев: Много трудно ще изкараме цял мандат

share

За случая с Волен Сидеров чета само от медиите. Ако това е истина, има само една дума за това и тя е безобразие. Аз защитих Сидеров за снимките в Куба, но сега това е безобразно поведение.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Георги Кадиев, депутат от БСП. Правителството не зависи от "Атака". Ние не можем да толерираме подобно поведение. Политика се превърна в мръсна дума. Такива скандали допринасят много за това. Другото е корупцията. Бизнесът на жена ми няма нищо общо с това, че аз съм народен представител, продължи Кадиев. Правителството обръща малко повече внимание на социалната политика, от колкото трябва. Това ме дразни леко. Загърбихме икономическата политика. Правителството трябва да бъде по-реформаторски настроено. Съмнявам се, че парламентът ще изкара пълния си мандат. Не може да зависим от един пръст. По-добре да отидем на предсрочни избори и народа да реши. Случващото в Народното събрание ме демотивира. Всеки ден ме спират хора и ме наричат "червен боклук". Политиците ни са болни и обществото ни е болно, заключи депутатът.

Истинската мисия е не да спрем ГЕРБ от властта, а България да върви напред. Да се създават работни места, да работи икономиката. Скарах се с колеги, когато им казах да забравим думата "пенсионер" за няколко месеца. За 6 месеца бяха направени много неща, но не трябва да се работи само в социалната сфера. Проблемите са много. Образование, здравна система, съдебна система. Аз съм отворен към всички парламентарни групи, категоричен беше Кадиев. БСП трябва да спечели Европейските избори и то като самостоятелна партия, а не с ДПС. Напълно е възможно да има алтернативни леви листи. Те ще са лош знак за БСП, но добър знак за българската политика. БСП ще знае, че вече не е единствената партия в лявото пространство. Аз отдавна повтарям, че БСП трябва да се реформира. Бил съм на ръба да се откажа от политиката, призна той.

Водещи новини

Още новини