Станишев си пожела абсолютно мнозинство в следващия парламент

share

Предколеден купон с късмети си спретнаха на последния етаж на НДК социалистите в НС и кабинета.

Заведението бе огласено от шлагери. Първият печеливш в томболата се оказа лидерът на БСП Сергей Станишев. Той призна, че нарочно е изтеглил числото 125 с намек за абсолютно мнозинство в парламента следващия път. Станишев получи книга, прилягаща за лидер на ПЕС - „Новата левица: антииндустриалната революция” на Айн Ранд, информира "Монитор".

С усмивка той предупреди групата, че депутатите, които смятат да се отцепят, както пророкувал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, ще ги търси сред онези, които са бламирали отпадането на тоталната забрана за пушене в заведенията.
Станишев и премиерът Пламен Орешарски мръзнеха наред с останалите социалисти на терасата на НДК за всяка цигара. Така той без малко да пропусне тегленето на късмета му. „Бях на студа да пуша. И премиера ще простудите”, скара се на своите соцлидерът.

Вчера шефът на НС Михаил Миков също събра депутатите на по чаша вино, за да им пожелае весели празници. Той направи това при откриването на традиционната изложба със снимки на парламентаристите през годината. Миков използва повода, за да покаже и обновеното източно крило на бившия Партиен дом, което бе опожарено при промените през 1990 г. За тригодишния му ремонт са отишли около 1 млн. лв.

Водещи новини

Още новини