Вигенин: Турция няма претенции към нас

share

 Турция няма претенции към нас, каза Кристиан Вигенин по БНТ.

Турция няма претенции към нас. Смятам този въпрос за приключил. Но България ще реагира адекватно на всякакви такива думи. По този начин диплом външният министър на България коментира изказването на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който обяви на предизборен митинг, че български земи за част от турската провинция Тракия. Никой на Балканите не смята да коригира граници, каза Вигенин.

Министърът коментира и заплахата за ограниченията българите да работят във Великобритания. "Трябва да реагираме пропорционално, както направихме след публикацията на статията на премиера Дейвид Камерън във Файнейшъл таймс. Всяка страна има право да въвежда свои правила, но на всяко едно предложение, което сметнем за дискриминационно, ние ще реагираме. Българите на Острова не са имигранти. Те са граждани на Европейския съюз и имат правото да работят, където искат", поясни Вигенин.

Сред темите бе и Украйна. По този повод Вигенин заяви: Ние заставаме на страната на тези, които искат Украйна да е по-близо до Европа.

Относно изпълнителя на строежа на АЕЦ американската фирма Уестингхаус Вигенин посочи: Нашата партията е прагматично ориентирана.

Няма изолация на България допълни министърът. по този начин той коментира посещенията на Пламен Орешарски в други държави, извън ЕС. Вигенин посочи данни за визитите на Бойко Борисов през първите шест месеца на неговото управление. Бившият премиер без срещите на ЕС е бил само на едно посещение във Франция, допълни Вигенин.


Трябва да се концентирам върху сегашната си позиция, така Вигенин отговори за неговите амбиции и дали няма да бъде следващият премиер.

Водещи новини

Още новини