Вигенин: Големи предизвикателства стоят пред страните от арабския свят

  • 07 май 2012 14:13

  • 1080
  • 4
Вигенин: Големи предизвикателства стоят пред страните от арабския свят
©

И българската, и европейската левица имат силен интерес към събитията в Арабския свят, защото битката за демокрация, справедливост, солидарност и социален прогрес е и наша битка, заяви евродепутатът и председател на Съвета по външна политика на НС на БСП Кристиан Вигенин на конференция по тема: „Арабската пролет днес – откраднати революции или демокрация в развитие?”.

„Предизвикателствата пред тези страни са огромни и тепърва предстои да видим дали те ще получат своя отговор и какъв ще бъде той. Дали новият политически елит е в състояние да отговори на очакванията на хората. Истината е, че хората излязоха на улицата, за да защитят своето достойнство, но то има две измерения. От една страна – свободата и демокрацията и от друга - икономическите и социални перспективи. Тези революции, за да вървят напред, трябва да се мисли и за развитието на демокрацията, и за икономическото и социално развитие”, каза Вигенин.

„Важно е дали пътят към демокрация е необратим. Ако погледнем ситуацията в Централна и Източна Европа има много прилики - дори там все още виждаме страни, които имат спадове. От една страна трудно можем да правим сравнение за причините, и за резултатите от т.нар. демократични революции в Южното Средиземноморие и тези в Централна и Източна Европа, но така или иначе има много прилики”, посочи евродепутатът.

Дори в Централна и Източна Европа все още има страни, които имат спадове, каза още Кристиян Вигенин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1080 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.15 | 12:31

4
Вагината най-обича посещенията в братска Турция...Мамафите там го сцепват от секс да си мълчи за Тракия

2013.12.15 | 11:01

3
ДА ТЕ ЕБА В СПЕРМОЯДЕЦА
М.Манафов

2013.12.15 | 11:01

2
Тоя ако го добарам ще му сцепя путката!
баба гицка

2013.09.04 | 19:52

1
"Важно е дали пътят към демокрация е необратим" --- това е изречение на министър и евродепутат ---/ просто вагината на сер ГЕЯ/

Добави коментар

Водещи новини