ГЕРБ: Управляващите на Терминал 2

булфото
share

ГЕРБ предложи на управляващите Терминал 2 и еднопосочен билет, за да останат младите хора в България.

В декларация от името на парламентарната група по случай 8 декември - празника на студентите, се казва: Крайно време е в България да останат младите и можещите, а Терминал 2 с еднопосочен билет за "демократична" дестинация да бъде изход за вас". От ГЕРБ обещават да не забравят 12 ноември 2013 г. - "когато бе употребена сила срещу мирно протестиращи студенти, които се борят за морал и човешки ценности". Ще се борим с всички законови средства да не се повтори тази срамна дата за България, прочете от парламентарната трибуна
Александър Ненков.

На студентите от ГЕРБ пожелаха да бъдат винаги активни, будни и чувствителни към несправедливостите, да отстояват все по-гласно своите възгледи и принципи. Депутатите от опозицията призоваха управляващите да подадат оставка, "за да не се лиши България от бъдещето на страната в лицето на младите хора". "Тръгнете си, за да могат нашите деца да намерят смисъл да продължат живота си в своята родина", се казва в заключение на декларацията.

Свидетели сме на безпрецедентна липса на междуинституционална координация между отговорните министерства по политиката за младежта, прочете още Ненков. И това, на фона на данните за младежката безработица през последните два месеца, която се е покачила до нови рекордни равнища от почти 30 на сто, благодарение, според ГЕРБ, на сегашното управление.

Станислав Иванов връчи на председателя на парламента Михаил Миков еднопосочен билет до Северна Корея. Миков отговори, че ще провери как се е справил Симеон Дянков в подобна ситуация, когато БСП са му връчили еднопосочен билет до САЩ.

Водещи новини

Още новини