Манолова към депутат: Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз да си седнете

share

Поредният скандал се разрази в парламента. Мая Манолова и депутата от ГЕРБ Станислав Иванов влязоха в словесна престрелка. В разпрата се включи и Павел Шопов от "Атака".

Спорът избухна по време на обсъжданията за бюджета на Министерството на отбраната за 2014 година. Управляващите депутати предложиха дебатите да се прекратят, на което депутатите от ГЕРБ реагираха остро. Станислав Иванов поиска думата за изказване, но не я получи. "Няма да ви дам думата. Веднага напуснете парламентарната трибуна. Взето е решение за прекратяване на дебатите. Седнете си на мястото, за да не се наложи да ви помагам аз да си седнете. Моля квесторите, веднага да отстранят г-н Иванов от трибуната", категорична беше Манолова. 

Към разправията се присъедини и Павел Шопов. Той беше категоричен, че Иванов трябва да бъде отстранен от залата. "Госпожо председател, не може да се допуска такова държание в пленарна зала. Вие трябва да го прекратите. Не може един човек, известен с индианското си име "Момчето с чувалите с бюлетини", да си позволява да държи такъв тон. Той явно още не е получил мъжкото си име както повелява индианската традиция. Трябва да го отстраните", категоричен беше Шопов.

За финал Станислав Иванов получи думата и се заяде с Мая Манолова. "Вие сте партиен другар на г-н Ангел Найденов, но ни оставете да дебатираме, за да изкажем нашите становища”. Тези реплики предизвикаха бурните негодувания на депутатите от Коалиция за България. Снежана Дукова от ГЕРБ също се включи в шоуто. Тя заяви: "Този път ще бъда бяла и добра и ще кажа следното: Колеги отляво, не спекулирайте. Поведението ви е безпрецедентно". Мая Манолова се обърна към Дукова с думите: "Дайте ми възможност и аз да съм добра като не нарушавате правилника”.

След това депутатът от ГЕРБ продължи изказването си, като заяви: "Вие правите невероятни провокации, защото не искате да вземем отношение по този бюджет. Нямате избор, освен да правите предложения за прекратяване на дебатите. Не ставате да защитите позиция”. Дукова се обърна към председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев с думите: "Не надскачайте боя си, не е толкова голям. Тежко на българската нация, ако икономисти като вас правят този бюджет. Дайте ни възможност да отстоим позиция, която вие трябваше да доказвате”. Мая Манолова пък каза: "Г-жо Дукова, това изказване показва защо дебатът трябва да бъде прекратен”.

Водещи новини

Още новини