Мая Манолова: Цветанов да напусне политиката

Булфото
share

Най-нормалното нещо в една демократична държава е, когато имаш повдигнато обвинение, при това не едно, а цели три, да напуснеш политиката. Това коментира зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова по повод днешните събития около Цветан Цветанов.

„Нормалното поведение на Цветанов би било да си подаде оставката от всички длъжности, които заема. Още повече, че вече има пример в тази посока. ГЕРБ призовават за нов морал в политиката. Това е удобен момент да докажат, че това не са само празни приказки, а да ги подкрепят с реални действия”, допълни Манолова, визирайки като „пример в тази посока” оставката на Христо Бисеров от всички държавни и партийни постове.

По-рано днес бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ получи трето обвинение и бе разпитан като свидетел в Софийската военно-окръжна прокуратура.

Третото обвинение срещу Цветанов е за длъжностно присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на Орлин Тодоров - бивш шеф на ГДБОП Велико Търново. За да улесни това е извършено и престъпление по служба.

Цветанов бе разпитан като свидетел за полетите на властта със самолети и хеликоптери на армията. След разпита на Цветанов говорителят на прокуратурата Елин Алексов съобщи, че по същото дело е бил разпитван и бившия премиер Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини