Манолова към журналист: Това ваша мисъл ли е или ви го казват в слушалката

  • 20 ноември 2013 08:35

  • 21597
  • 76
Манолова към журналист: Това ваша мисъл ли е или ви го казват в слушалката
©

Не мисля, че днес ще се стигне до окупация на парламента, защото синдикатите обещаха, че техните искания няма да бъдат политически. Това са искания и на кабинета и ние реализираме тези мерки. Така че те чукат на отворена врата в момента. За първи път парламентът е отворен за граждани. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. "По темата за кредитите и банките сме поканили всички, които искат да дойдат".

На въпрос защо са нарекли студента със разбитата глава луд тя каза, че проблемът на ранобудните е, че те не знаят какво искат. Искането за оставка не е идея. "Всеки пресцентър и всяка партия работи с опорни точки, те се пишат от различни хора. И в нашия пресцентър има авангардни хора. В много от случаите, когато съм имала информация за радикализиране и заплащане, аз съм го казвала публично".

"Огромна част от хората, които протестират по улицата са там са по собствена воля". Но според Манолова лицата на протестиращите, които провокират са различни от обичайните протестиращи. Откъде да знам дали това, което казвате сега, е ваша мисъл или ви го казват в слушалката на ухото. Така Манолова скастри тв водещия в Нова телевизия Виктор Николаев за провокативните въпроси, които задава.

"Една голяма част от хората, които дойдоха на митинга на БСП са прекрасни хора и ви моля да не ги обиждате. Те са умни, успели и образовани, аз ги познавам. Вие обиждате 50 000 души в момента. Вие мислите, че можете за два дни принудително да накарате 50 000 да дойдат на митинг - не ги подценявате", коментира Манолова подкрепящият правителството митинг на БСП.

"Според мен имаше нужда от този митинг и той си свърши работата. Той показа, че има и други хора освен обсебените, хора, които мислят по-различен начин. Тези хора харесват политиката на Орешарски и одобряват мерките на правителството. Ние опровергахме злокобните предсказания, че ще има сблъсъци. Страхотен беше митингът, аз си харесвам кадрите. Имаше настроение, позитивни послания", продължи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Плаши ме омразата, разделението, агресията, негативизма. Тук всеки носи своята отговорност, включително и аз", заяви тя.

"На митинга на БСП имаше много интелигентни хора. Не може медиите да обиждат 50 000 човека. Мислите ли, че можете на сила да докарате в столицата толкова много хора? Подценявате българина", опълчи се на водещите Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, защитавайки митинга на БСП и ДПС. Ако нашият митинг скандираше "България", този на ГЕРБ в Пловдив скандираше "Бойко" и нищо друго", каза Манолова.

За това дали ще има предсрочни избори, Манолова каза, че каквито и социологически изследвания да се вадят, те са достатъчно условни. Ще има избори през май и е нормално всички да се съобразим с резултатите от тези избори. Някакви решения по тази тема не са обсъждани. Към този момент въпросът с предсрочните избори не стои. Зависи от това как ще си свърши работата правителството, как ще се подобри животът на хората, как ще се рестартира икономиката, подчерта зам.-председателят на парламента.

ГЕРБ няма как да се върне във властта. При оставка на правителството следващите избори ще ги прави служебно правителство, което ще бъде назначено от президента Плевнелиев под диктовката на Борисов. Не е изключено част от лицата на ГЕРБ да участват в това служебно правителство. Всички разбрахме как беше назначен предишният парламент. Изборите трябва да бъдат честни. Хубаво е да се приеме и Изборният кодекс, в който ще има сериозни спирачки върху всички стари практики. Вече само печатницата на БНБ ще печати бюлетините, коментира Манолова.

За Христо Бисеров, Манолова коментира, че това, че се забогатява от властта не е новина. „Има съмнения по отношение на маса политици, като започнем от президента и свършим до еди-кой си общински съветник. Това, че за първи път се предприемат действия срещу някого на такава висока позиция, представител на управляващите, това е новина. Това, което е истина е, че има данни, с които са се заели съответните органи, всички са се заели достатъчно сериозно с цялата строгост на закона. Въпросът е да няма двоен аршин между твои и чужди”, подчерта Манолова.

По темата за протестите, тя припомни, че днес те са четири на брой. „Очевидно енергия има много. Ако може цялата енергия за протести в обществото да я насочим към градивни неща”, призова Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21597 76

Свързани новини

Коментари 76

Добави коментар
един човек

2014.02.09 | 23:41

76
Майчето е страшна ,дай боже повече като нея!!!!А по долу плюващите са свикнали плюват после ...лижат , но трябва да могат и нещо градивно да правят!
Кочо Честеменски

2013.11.23 | 01:25

75
Мрете продажни изроди червени, ще ви изметем с огън и олово, само по този начин нашите деца ще видят слънцето преди и него да сте го продали, вашата мама ненаситна ...
рики

2013.11.22 | 20:45

74
Тоз боклук лятото се молеше в църква,коленичил пред иконата на Богородица и аз си помислих-дали Богородица ще опрости греховете на една ПАЧАВРА,разбила няколко семейства и правеща свирки на когото й падне.
Apopse thelo na pio

2013.11.22 | 20:45

73
Госпожа Манолова е изключително умна, интелигентна и красива жена!!!Да е жива и здрава!!!

2013.11.22 | 20:44

71
Министър Найденов, ти ли си, маймуно! Твоя си е тая кокошка, гушкай си я - на нас изобщо не ни е притрябвала, няма какво да ни убеждаваш в нейните мними достойнства!
:)

2013.11.22 | 20:44

69
Като е хубава защо се държи като недое****
Apopse thelo na pio

2013.11.22 | 20:45

72
Голяма работа си, Майче!!!Мн ми харесваш!!!
Мими

2013.11.22 | 00:05

61
Отврат!!!

2013.11.22 | 20:44

70
Комунистическите мастии вече вият на умряло.
зрител

2013.11.22 | 20:44

68
Виктор Николаев и Ани Цолова са абсолютни слуги, нали трябва да си заслужат новите заплати пред аверите на Бойко!!!!! Провят го и то много явно.
летописец

2013.11.22 | 07:52

67
"Лицата на протестиращите, които провокират са различни от лицата на обикновените протистиращи" - твърди майката на психоанализата Майна Манолова. Ще се намери ли някой, който да и поднесе огледало, когато тя се отдаде на словоблудство. Може би точно такова сравнение е имал предвид Плевналиев, когато говореше че протестиращите са с карсиви лица?
ss

2013.11.22 | 00:08

66
Като си ви харесват подкрепящите ви, спрете да ми взимате по 280лв. от заплатата и си я извадете от вашия джоб маханфи долни ! ПИСНА МИ ДА ХРАНЯ ЦИГАНИ ...

2013.11.22 | 00:08

65
Вид, мисъл и поведение на застарял магистрален боклук, БКП от къде ги вадят тия венерически простакеси, не е истина! :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини