Местан: От политическия език зависи климатът в обществото

share

Миналата седмица ДПС представи декларация срещу ескалацията на ксенофоби и етническа нетърпимост. В огромна степен от политическия език зависи и климатът в обществото. Само няколко дни след заявлението му станахме свидетели на насилие. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан.

Видях обезобразеното лице на един младеж на 27 години, който в момента се бори за живота си. Той е жертва на омразата, на етническата и религиозна омраза в българското общество, добави Местан.

Осъждаме проявите на насилие, без значение дали жертвата се казва Метин или Вики. Призоваваме партиите да призоват своите членове и симпатизанти да се разграничат от проявите на религиозна нетърпимост. Ако тези прояви на насилие останат ненаказани, ескалацията на насилие ще е неизбежна. Точно днес трябва да се чуе ясната позиция на всички партии, защото ние нямаме право да се делим по отношение на демократичните ценности, които не са в полето на политиката, а са в полето на общочовешките стойности, заключи лидерът на ДПС.

Водещи новини

Още новини