Сирийската мафия завладя столичната ул. "Пиротска"

  • 06 януари 2012 08:11

  • 7308
  • 0
Сирийската мафия завладя столичната ул. "Пиротска"
©

Магазинери бягат от столичната мека на дребната търговия – ул. “Пиротска” след Нова година.

Причината за масовото опразване на щандове и витрини е във високите наем, които един от тарторите на сирийската мафия у нас държи от години насам, твърди столичен всекидневник.

Името на тайнствения бос е разкрито – това е крупният вносител на злато у нас – Мохамед Шех – Халид – тюркмен, роден в Сирия до границата с Турция и получил преди десетилетие гражданство у нас по незнаен път. Халид, който говори твърде развален български език, е управител на златарски магазин в центъра на София от много години насам, но си докарва хиляди левове от наеми на помещения в търговската зона, чийто собственик дори не е той.

Халид е наел десетки магазини на известната столична улица от различни собственици. В договорите, които подписва с тях обаче задължително вкарва клауза за право на преотдаване под наем. Така той плаща на истинския собственик на имота половината от наема, който взима от магазинерите. Примерите за подобни схеми на Халид са многобройни и фрапиращи. За помещение от 14 квадратни метра Халид прибира от търговеца 2400 лева. на месец или по 171 лева на квадрат. Наемът естествено не включва режийните разходи. Ремонтът на магазина също винаги се прави от новия наемател и е за негова сметка.

Информация за наемите пък зорка се крие от собствениците, защото е имало случаи в които са разбирали и веднага са разтрогвали договори с Халид. Средните рента на магазините на “Пиротска” варират между 300 и 1000 лв. в зависимост от големината им.

Самият Халид отказал на отговори на въпросите за изданието за страничния си бизнес.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини