Фандъкова: Няма да има съществени промени в изчисляването на сметките за парно

share

Няма да има съществени промени в начина на изчисляване на сметките за парно през този отоплителен сезон, това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, на въпрос за Наредбата за топлоснабдяване и отмяната й.

За съжаление, твърде много се забави приемането и подписването на тази наредба. Предложенията аз предадох още март месец към министъра на икономиката; шест месеца очевидно не бяха достатъчни да се подготвят, въпреки че на практика ние чухме онзи ден министърът да казва, че тази практика май месец е качена на сайта. Имало е писмо за съгласуване, но не беше подписано до последния момент до започване на отоплителния сезон. Затова се радвам, че министър Стойнев разбра, след намесата и на други органи, защото очевидно на мен нямаше доверие, че наистина не бива в последния момент да се прави. Част от нашите предложения, внесени още през пролетта, няма да могат да влязат, включително - за начините за измерване на сградна инсталация, контролът в проявилата се нулево потребление на парно. Надявам се, че това ще предпази от съответното напрежение.

По думите на Фандъкова - важно е да кажем, че отоплителният сезон е гарантиран. "Тези промени, които зависеха от Столична община, са влезли в сила. Това е програмата за лоялни клиенти и отстъпките, които те могат да получават, при редовно плащане на сметки. Това е факт. Очаквам час по-скоро, не знам защо се бави „Топлофикация”, да вземе мерки за по-добрата комуникация с хората, включително приемането и назначаването на медиатори, които да отговарят на всеки един сигнал на гражданите, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Водещи новини

Още новини