ГЕРБ към БСП: Правите кефа на ДПС

share

Опитваме се да изясним причините, които дават възможност на некомпетентните и допускат непрофесионалисти да заемат места, които влияят върху качеството на живота у нас. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Таско Ерменков по повод създадената вчера комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ.

По думите на Цвета Караянчева от ГЕРБ комисията е абсолютно излишна. "Можеше да се направят нови конкурси за съответните длъжности. БСП прокарва нещо, което ДПС е предложило. Стигаме до въпроса кой управлява държавата", заяви тя. Не знам защо обаче не поискаха да има комисия и за следващите пет месеца. Тези пет месеца не могат да бъдат достигнати и за 10 години. Не отричаме, че имаме грешки в назначенията - например Калина Илиева, Румяна Желева. Не е необходимо обаче да правим комисия, да правим кефа на ДПС", посочи Цвета Караянчева.

"Срокът на проучването ще е до март месец 2013 година. То няма да се превърне в лов на вещици. Ако се окаже, че и след този срок има фрапантни нарушения, бъдете сигурни, че ще разгледаме и тях", обеща Таско Ерменков. "Няма как бивш министър-председател на България да бъде наричан "мутра". Никога не съм си позволявал да използвам подобни епитети от трибуната на Народното събрание", каза Ерменков в отговор на въпрос "Мутра ли е Бойко Борисов?". Припомняме, че определението беше определено от депутата от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна вчера.

Водещи новини

Още новини