Втори срив в структурите на СДС - Варна заради Костов

Булфото
share

Двама активисти на СДС - Варна - Иван Иванов, зам.-председател на партията, и Григори Бонев, скочиха срещу кандидата за кмет на “Синята коалиция” за морската столица Николай Недков.

В декларация, изпратена до медиите, бунтарите обявяват, че “наложената от Иван Костов кандидатура е абсолютно неприемлива”. Според тях коалицията между СДС и ДСБ в града не била гласувана от градския съвет на сините. “Тя е унизителна, напълно неприемлива и целяща закриването на СДС - Варна”, пишат двамата активисти. Те обявяват още, че застават зад друг кандидат за кметския стол на морската столица - журналиста Антон Луков, и призовават всички демократично мислещи седесари да последват примера им.

Това е втори срив в структурите на СДС - Варна, след като преди седмица дузина активисти от организацията в район “Приморски” напуснаха партията с мотива, че “Синята коалиция” издигала непечеливша кандидатура. Отцепниците припознаха за свой човек аптекарския бос Веселин Марешки, който отново ще се пробва за кмет на града.

“Не искам да влизам в медиен диалог с Григори Бонев и Иван Иванов. Възможно е да са били подложени и на натиск за това свое решение”, коментира Цанко Цветанов, лидер на сините във Варна. Той обясни, че има протокол за сключено споразумение с ДСБ и заяви, че според устава на СДС постъпката на Бонев и Иванов води до тяхното самоизключване.

“Жалко е, че се прави всичко възможно да бъдем разединени точно когато нашият кандидат за кмет Николай Недков набира скорост. Не знам какви са мотивите за тази декларация, вече допускам и очаквам всичко”, каза проф. Димитър Камбуров, лидер на ДСБ в морската столица.

Водещи новини

Още новини