Румен Гечев от БСП за окупацията: Нарушаването на закона е престъпление

share

Отмених си лекцията в УНСС, защото имаше извънредно заседание на парламента. Въобще не съм бил в университета, но искам да изразя възмущението си от това, че студенти са крещяли, лепили са плакати. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП и преподавател в УНСС Румен Гечев.

"Насочили са се към залата, където ще има депутат от БСП. Това е доказателство, че са дирижирани от някого. По този начин те нарушават Закона за академичната автономия, от което следва, че извършват престъпление. Младежите имат всички права да протестират както всички останали български граждани, но на разрешените от закона места. Блокирането на университети от 50-100 души е нарушаване на закона", посочи Гечев.

Той коментира и подготвяните от БСП и ДПС проектопромени в Закона за кредитните институции. "Държавата не увеличава и намалява лихвите по кредитите в пазарната икономика. Нашата идея е лихвите да бъдат по-пазарни и да се формират по европейски механизъм. Да се определят по няколко основни индекса или от комбинация между тях. Тези мерки трябва да доведат до намаляване на лихвите, тъй като ще има повече конкуренция на банковия пазар. Всички банки ще формират лихвите си по един и същи модел, което не значи, че лихвите ще бъдат еднакви", каза депутатът от БСП.

Водещи новини

Още новини