Икономист: Правят закони на самотек

  • 29 октомври 2013 09:00

  • 1949
  • 3
Икономист: Правят закони на самотек
©

Възможно е да бъде забранена таксата за предсрочно погасяване на кредити. Това обаче може да доведе до по-трудното отпускане на заеми. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия икономистът Владимир Каролев в коментар на подготвяните от БСП и ДПС проектопромени в Закона за кредитните институции.

И да бъде намален лихвеният процент, ако не можете да вземете кредит, какво ви интересува лихвата, добави той. Според Каролев някои от подготвяните от правителството законопроекти са популистични.

По думите на Кольо Парамов, "емоционалният план на депутатите в парламента трябва да отстъпи място на трезвото мислене". Начинът, по който се политизират свързани с икономиката законопроекти, не е правилен. Промените са подготвени от Данчо Цонев и други депутати, които не познават материята. Не може на самотек, по най-елементарния начин да се творят закони и да се създават предпоставки за създаване на кредитни милионери. Законопроектите трябва да бъдат изготвяни от юристи, категоричен бе Парамов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1949 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.30 | 07:39

2
Владо, кредит се взима по принуда. Само тъпите американци нямат нищо свое освен гащите на задника си. И ние ли трябва да станем като тях?

2013.10.30 | 07:39

3
ти вземи отиди в Щатите да видиш колко са тъпи американците. нямат нищо свое ама не си броят центовете като влязат в магазина.... нека им е гадно

2013.10.29 | 14:19

1
ДА! ДА! ДА! Трябва!

Добави коментар

Водещи новини