Меглена Кунева тръгва на 20 - дневна национална обиколка

share

Кандидат-президентската двойка Меглена Кунева - Любомир Христов тръгва на 20-дневна национална обиколка.

На оживени места в градовете ще бъдат разположени шатри, в които кандидатите лично ще събират подписи в своя подкрепа. В кампанията ще се включат всички над 600 членове на Инициативния комитет и над 400 доброволци.

Кунева и Христов ще пътуват с минибус, който е брандиран специално за обиколката. Гражданските кандидати искат да стиснат ръцете на поне 2 000 000 българи.

Официалният старт на обиколката ще бъде даден тази неделя, 21 август 2011г., с посещение в Стара Загора. Националната обиколка включва посещение в над 40 населени места.

„Много се надявам при предстоящите пътувания да успея да уважа десетките покани, които получихме през Фейсбук и чрез сайта www.meglenakuneva.bg. Приятно съм изненадана и от поканите на наши симпатизанти да се запознаем с тяхната работа и бизнес. От срещите ни досега установихме, че именно работните места и доходите са основната тема, която вълнува хората. Затова, освен да събираме подписи, ще се отзовем и на предложенията за посещения в малки и средни предприятия, както и в големи компании”, коментира Меглена Кунева.

По закон, в ЦИК трябва да бъде внесен списък с минимум 7000 подписа на граждани, заявили лично подкрепата си за Кунева и Христов. Намерението на Инициативния комитет, издигнал независимата двойка, обаче е подписите да са в пъти повече. Кампанията за набирането им вече стартира в цялата страна.

Водещи новини

Още новини