Терзиева: Надявам се повече да не съкращаваме

share

"Надявам се повече да не се налагат съкращения във ведомството, което ръководя". Tака отговори на медиите министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която участва в годишната среща на местните власти в Албена, пише "Стандарт".

Преди да връчи отличието "Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво" на кметовете на 16 общини, тя заяви, че още с приемането на новия устройствен правилник през август Министерство на регионалното развитие и благоустройството на практика е извършило съкращения в размер на 8.5%.

"Това е процентът на съкратените бройки, без да броим тези, които са прехвърлени към министерството за инвестиционно проектиране", обясни тя.

Терзиева добави, че не е дискутирано дали 10-процентното съкращение е в рамките на правителството или и в администрацията, като добави, че по време на ГЕРБ са били назначени допълнително 70 хил. държавни служители. "Надявам се да не се съкращават повече бройки в дирекциите, като смятам, че трябва да работим за повишаването на капацитета на хората, които работят там", коментира още Десислава Терзиева.

Водещи новини

Още новини