Сидеров: Парите за бежанците да се дадат на пенсионерите

share

Предлагаме проект за решение за недопускане на бежанци от Близкия изток, Северна Африка и Сирия. Границата на България с Турция и Гърция трябва да бъде затворена.

Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той внесе Проектозакон за недопускане на бежанци в България. Мотивите на "Атака" са следните: Държавата ни няма нужния капацитет да приема още бежанци. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев повтори това няколко пъти. Домовете за настаняване са препълнени. Представените данни от МВР ясно показват, че България няма нужния капацитет да се справи с бежанската вълна, категоричен беше Сидеров.

По разчет един бежанец излиза 1100 лева на месец на държавата. В същото време българските пенсионери взимат пенсии от по 150 лева. Какво излиза? В бюджета няма пари за пенсионерите, но има пари за бежанците, констатира Сидеров. След затварянето на границата и спирането на бежанския поток предлагаме с парите за бежанците да се увеличат пенсиите на най-бедните български граждани. Иначе ще се окаже, че българския народ е положен на расова дискриминация, категоричен беше Сидеров.

Застрашава се и вътрешният ред и националната сигурност. МВР нямат никакви данни за хората, които влизат на наша територия. МВР не знае дали тук не влизат частни ислямистки армии. Единственото решение е затваряне на границата с Турция и Гърция и спиране на бежанците, завърши той.

Водещи новини

Още новини