Каракачанов: Половината бежанци не са бежанци

  • 09 октомври 2013 08:23

  • 1704
  • 2
Каракачанов: Половината бежанци не са бежанци
© Булфото

Половината от тези хора не са бежанци, дори не са сирийци, а африканци, които са решили да тръгнат някъде на запад и са се установили тука, защото тука са ги хванали. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

По думите му половината от т.нар. бежанци не са избягали от някакъв военен конфликт. А в България никой не си прави труда да ги разграничава.

Основният проблем е, че България е сравнително бедна държава, която не може да помогне на такива хора и неслучайно те искат да изчезнат от тук, заяви икономистът Владимир Каролев.

Според доц. Михаил Околийски от "Център по психично здраве" не е толкова важно дали тези хора са бежанци, или не, защото всички те са загубили средата и дома си. По думите му в бежанските лагери хората, натъпкани като сардели,

Последвайте канала на

1704 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да поправя

2013.10.10 | 14:02

2
....това са Африканци от Македонски произход, но с македонско самосъзнание и изповядват македонската ортодоксална православна религия и част от тях са етнически Албанци изповядващи Исляма но пак с македонско самосъзнание!!!

2013.10.10 | 14:02

1
Г-н Каракачанов.Може би искахте да кажете,че са Македонци от Африкански произход.......

Добави коментар

Водещи новини