ДСБ и ГЕРБ: Според нас решението за казуса „Пеевски“ е взето предварително

share

Три месеца и половина общественото мнение беше подготвяно, че това ще се случи. В Конституционният съд няма случаен принцип на разпределяне на делата. Г-н Пеевски няма как да бъде депутат, след като е положил клетва като председател на ДАНС. Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

"Според нас решението за казуса „Пеевски“ е взето предварително. В момента, в който се е заклел този човек е престанал да бъде депутат. Конституционният съд е най-висшата институция аз няма право да го коментирам. Но той е пробит, съдебната система е свърталище на мафията. Щом има такава ескалация, значи държавата вече я няма". Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в „Здравей, България“.

„На всички граждани трябва да е ясно, че мнозинството се опитва да яхне и Конституционния съд. Хората трябва да излязат и да искат оставката на правителството, защото всички проблеми идват от това управление“, подчерта Ципов.

„Въпросът е тук в ясния опит на мафията да пробие конституционния кръг. Медиите и политиката не трябва да са зависими“, поясни Кънев. Конституционният съд е пробит, както 2/3 от българските съдилища. А съдебната система е свърталище на мафиоти от преди 1989 година. Въпросът тук е в ясния опит на мафията да пробие КС, а не едно мнозинство да го направи, каза Кънев.

Той обясни и защо говори за мафия, а не за лоби на едно парламентарно мнозинство:

“Когато държавните пари се изливат в една банка – Корпоративна търговска, за да създава тя медии, а те – политика имаме три нерегламентирани връзки”.

“Много бързо забравихме Венета Марковска. Тя е Делян Пеевски в българското правосъдие. Огромна част от депутатите от ГЕРБ подкрепиха решението за избора му за председател на ДАНС, там беше и ДПС, и БСП, и голяма част от ГЕРБ, коментира още Кънев.

"Не трябва да се сатинизира Пеевски, тъй като и други хора през годините бяха оплювани, но доказателства за тяхната вина не се намериха. Политикът е обществена личност и трябва да приема критики", поясни Стойчев. "В момента се разхищава обществена енергия за незначителни неща. Страната е в много тежка ситуация и трябва да се заемем с по-важни въпроси".

Водещи новини

Още новини