3 години затвор заплашват Делян Пеевски

  • 21 юни 2012 06:49

  • 2683
  • 0
3 години затвор заплашват Делян Пеевски
©

3 години затвор заплашват Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Скандалният депутат от ДПС и медиен магнат е завъртял далавера със служебно жилище, разкрива в днешния си брой в. "България Днес".

Докато е парламентарен секретар в Министерствотоо на транспорта, той подава молба да получи ведомствен апартамент. Пеевски го използва в периода от 26 ноември 2001 година, показва проверка на Асоциацията за борба против корупцията. В същото време обаче депутатът от ДПС притежава и къща в Иваняне, за която лъже в имотната си декларация, че  я е прехвърлил на друго лице. Справка в Агенцията по вписванията изобличава Пеевски в шашма.

Пеевски се е ширил в баровския служебен апартамент, докато транспортен министър е бил Пламен Петров. Договорът за апартамента е прекратен след като Николай Василев оглавява министерството. Междувременно през 2002 година Пеевски си е купил мезонет от 220 квадрата и два гаража в кв. "Павлово".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини