Бареков: Борисов стои зад решението на КС за Пеевски

share

Решението на Конституционният съд за връщането на Делян Пеевски не е политическо и не е взето под натиск от страна на управляващите. Двама от съдиите, избрани в КС от квотата на ГЕРБ са гласували за оставането на Пеевски в парламента. Първият е подкрепен от президента Росен Плевнелиев, а втория от ПГ на ГЕРБ. Говоря за Борис Велчев и Гроздан Илиев. 

Това обяви пред камерите на TV7 журналистът Николай Бареков. Тяхното гласуване може да означава само две неща. Тези хора или са гласували по съвест, или някой стои зад кулисите и ги кара да гласуват по този начин. Обяснението е много просто. Протестите се възродиха вчера. Кой има интерес от това? Кой има интерес протестите да започнат отново и да се иска оставка на парламент и правителство? Това са само Бойко Борисов и ГЕРБ, категоричен беше Бареков. Точно това са хората, които искат да си въртят политическите далавери и да се върнат на власт. Убеден съм, че има сделка в задкулисието и аз твърдя, че тази сделка цели връщането на ГЕРБ на власт, каза още Бареков.

Ще има нова коалиция и тя ще е между ГЕРБ и ДПС или между ГЕРБ и БСП. Звучи невероятно, но аз съм убеден, че това е факт. Това е хубаво за нас, защото при една такава безпринципна коалиция, нашето движение ще вземе 120 мандата. Подкрепата за нас расте именно заради тези политически игрички, заяви Бареков. Пламен Орешарски е глупав премиер. Може да е добър експерт, но за премиер не става. Не може, когато се взимат такива важни решения в държавата, ти да ходиш да откриваш изложба. Глупавият Орешарски и вечно намусеният Борисов спомагат много за развитието на нашето движение. Не може да продължава повече така. Трябва да има елементарна хигиена в политиката и обществото. ГЕРБ искат да се върнат във властта на всяка цена. Пак повтарям, че се готви нова коалиция. Дали ще е между ГЕРБ и ДПС или между ГЕРБ и БСП, времето ще покаже. Това трябва да се спре, категоричен беше Бареков.

Водещи новини

Още новини