Десислава Атанасова захапа БСП: Заради Делян Пеевски ли разрешавате пушенето?

share

3,5 млн. българи пушат в България, голяма част от ресторантьорите искат либерализирането на решима за тютюнопушене. Това заяви Спас Панчев от Коалиция за България. Между 15 и 20 000 души са загубили работните си места след намаления бизнес и затварянето на ресторантите.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче се усъмни, че именно работните места и грижата за тях са действителните причини за отмяната на тоталната забрана. Кой ви написа опорните точки, някой който предложи Пеевски, който има връзка с Булгартабак или някой друг, попита Атанасова. 800 млн. повече късове цигари са изпушени не защото е забранено пушенето, растат продажбите и акцизите, каза Панчев. Това не е вярно, отсече Атанасова.

България е една от страните в ЕС и не може да бъде най-праволинейна от всички държави. 30% от хората не ходят в ресторанти защото там не се пуши, контрира депутатът от КБ. Защото БСП управлява хотелите и ресторанти ще бъдат закрити и икономиката ще спре, нападна Атанасова. Тя определи като успех на ГЕРБ забраната за пушене, над 62% от хората одобряват това решение. Като сте такъв защитник на здравеопазването нямаше да допуснете да изтекат милиарди от здравната каса, заяви Панчев.

Водещи новини

Още новини