Десислава Атанасова: В здравеопазването цари пълно безхаберие

  • 23 октомври 2013 09:48

  • 1783
  • 5
Десислава Атанасова: В здравеопазването цари пълно безхаберие
©

Липсата на министъра на здравеопазването в парламента говори за безхаберие в политиката по лекарствата.

Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, на дебатите при първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. "Няма министър, който да застане пред Народното събрание и обществото и да заяви лекарствената политика. Въпросът за лекарствоснабдяването засяга не само всички нас, а и всички граждани, неправителствени и пациентски организации. Следва този въпрос да се разглежда в по-голям формат и да има адекватност на взетите мерки от Министерство на здравеопазването, заяви Атанасова.

По думите й реакцията по отношение на проблемите в лекарствената политика съществува в народните представители и инициативата е тяхна, а не на правителството. „Очаквахме правителството да има ясна стратегия и концепция за това накъде ще върви България по отношение на достъпа до лекарствените продукти”, каза депутатът.

„Многократното напомняне, че едва ли не нашето управление е водило страната към гибел по отношение на лекарствената политика, се оказа поредният спукан балон, който се представяше на общественото мнение. Лекарствените продукти в България по време на управлението на ГЕРБ намалиха своите цени, благодарение на законодателни мерки, които бяха насочени към това. Стигна се до наличието на факта паралелен износ, защото цените на лекарствените продукти вече са най-ниски в ЕС”, посочи Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.
„Трябва да се въздържим от законопроекта, внесен от ДПС и БСП. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да няма становище по този законопроект, а част от здравната администрация да е против този законопроект”, добави тя.

По думите й създаването на експертен съвет ще бъде допълнителна административна структура, за работата на който ще се заплаща от данъците на всички граждани. „Този съвет ще отговаря за разкриването на аптеки и допълнително ще добави бизнеса като администрация. Следва да се отговори дали това е тезата на правителството относно намаляване на административната тежест за българския бизнес”, подчерта Атанасова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1783 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хачо

2013.11.15 | 08:08

5
видехме те и теб проста и злобна кучка
bobo

2013.11.15 | 08:08

4
тази наложница няма право да говори за здравеопазване,тя го срина тотално

2013.11.15 | 08:08

3
Тъпа П*тка , "на всяка манджа мерудия"!
3

2013.11.15 | 08:08

2
ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА НЯМА ОСНОВАНИЕ ДА КРИТИКУВА- ТЯ НЕ БЕШЕ ЗА МИНИСТЪР И ПО-ЛОШОТО Е, ЧЕ И НИЩО НЕ ДОПРИНЕСЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО- НЕ СЕ ПОСТАРА ДАЖЕ ДА ВНИКНЕ В ПРОБЛЕМИТЕ- КАПАЦИТЕТА Й БЕШЕ МАЛЪК ЗА ТОВА МЯСТО!

2013.11.15 | 08:08

1
Ами ти какво очакваш, нали до скоро беше начело на това здравеопазване

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини