Благой Рагин за пушенето: Искаме бизнесът да оцелее, за да има пари за здраве

  • 04 октомври 2013 09:10

  • 1467
  • 3
Благой Рагин за пушенето: Искаме бизнесът да оцелее, за да има пари за здраве
©

Колегите ми подкрепят забраната за пушене на закрито, но те не могат да платят тази висока цена. 57% от брутния вътрешен продукт се реализира от услугите, икономиката буксува. Вижте колко са обезверени тези 150 000 човека, които са в този бранш. Във Франция, Австрия и Германия има облекчен режим за пушенето в заведения, а ние си дадохме бизнеса на кучетата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин.

"Ние не можем да се съгласим с това, което се говори в момента и ми е много тъжно, защото всеки ден виждаме страданието на пасивните пушачи”, каза Д-р София Ангелова от Дружество по белодробни болести. По думите й хората, които ни управляват трябва да мислят за здравето на хората. „Тези прегради в заведенията не помагат”, добави тя. По думите й не цигарите са виновни за лошото икономическо състояние.

„Този закон съсипва бизнеса особено в провинцията”, каза Рагин и добави че по същия начин трябва да се води борба и с наркотиците. „Трябва да се намери начин да се борим с този порок”, като още той. „Искаме здравият разум да надделее, бизнесът да се развива, за да има повече пари за здраве”, каза Рагин.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1467 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.07 | 11:57

3
Докторката му го каза много добре. Просто тоя паляк нямаше какво да каже само повтаряше какво да правят тези 100 000 души, ама кои са така и не се разбра, а жената само факти му излагаше. За пореден път БСП доказаха, че обслужват само интересите на ресторантьори и тютюнопроизводители. А колкото до заведения само за пушачи и непушачи, познай кои ще са 99,99 % и кои останалите?
AJ4A

2013.10.07 | 11:54

2
Точно ти ли ще говориш как е на Запад?!?!?! Ако тук бе както е на Запад, ти нямаше да си дори пиколо камо ли шеф на асоцияцията на хотелиерите и ресторантьорите!

2013.10.07 | 11:49

1
Добре, какво лошо има в това да има заведения само за пушачи и заведения за непушачи? Толкова ли е трудно, невъзможно и неосъществимо? Каво толкова се правят на сачмосани? Мислели за здравето ми? Боже Господи!

Добави коментар

Водещи новини