Местан: Защо всичко се свежда до въпроса "Кой предложи Пеевски?"

share

"Защо политическите реалности в България се свеждат до един единствен въпрос - „Кой предложи Пеевски?". Ние сме в ужасен капан, ако всички проблеми на българското общество се свеждат до една персона, наречена Делян Пеевски". Така лидерът на ДПС Лютви Местан заобиколи отново конкретния отговор на въпроса за избора на председател на ДАНС, предизвикал граждански протести на 14 юни.

"Има изключително удобен сценарий за демонизиране на г-н Пеевски и за превръщането му в параван, зад който се крият всички недъзи на обществото. Най-доволни от преекспонирането му са онези, които вършат истинските престъпления", обясни Местан пред bTV.

"Аз отговорих на този въпрос - номинирането на Делян Пеевски е политическа отговорност на партиите, които подкрепят правителството. Всички искат да посоча кой точно го е предложил, за да задоволя това любопитство", продължи председателят на ДПС.

Той лансира тезата за общата отговорност преди две седмици, след като лидерът на БСП Сергей Станишев посочи ДПС като източник на номинацията.

Лютви Местан заяви, че не знае къде се намира Делян Пеевски с аргумента, че не е негов говорител, а самият Пеевски чака решението на Конституционния съд за статута си на депутат, за да се включи отново в работата на Народното събрание.

"Това е второ негово решение, адекватен отговор на публичната реакция, след като отказа да встъпи в длъжност от уважение към тази реакция", обясни още Местан.

Водещи новини

Още новини