БАСТА: Не ни е страх от заплахите на ГЕРБ

share

Изпълнихме всички изисквания на закона и учредихме партия БАСТА. Юридическият екип ще подготви и до дни ще предаде в съда всички документи за вписването на партията. Да се надяваме, че няма да има опити за юридически спънки.

Това каза Мирослав Найденов на първата пресконференция на новоучредената партия БАСТА. Искам да акцентирам върху две неща в нашия устав. С тях ние сме уникални в България. Първото е, че всички, които до сега сме участвали във властта, като депутати, министри, си забраняваме с устава на партията да заемаме ръководни държавнически постове. Това го правим, защото носим отговорност за сегашното положение в държавата. Второто е, че няма да имаме никакво право да се месим в работата на местните партийни структури, заяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Днешното мероприятие е финансирано изцяло с мои средства. Занапред партията ще се издържа от членски внос, както е навсякъде по света. Нас лично никой не ни е заплашвал от ГЕРБ, защото знаят, че ние няма да се подадем на натиск. Хора, които са напуснали местните структури на ГЕРБ и са се присъединили към нас, са били заплашвани, но те също не се изплашиха и днес бяха тук, и участваха в учредяването, отговори на журналистически въпрос Димитров.

Борбата с олигархията ще се води с твърда ръка. Държавата също трябва да участва. Гарантирам ви, че ние няма да се обвързваме с нито една олигархична групировка, продължи Мирослав Найденов. Ще кандидатстваме за членство в ЕНП. Надяваме се другите десни партии да не ни правят спънки, отговори на журналистически въпрос бившият земеделски министър. Още от утре започваме работа по места. Партията ще бъде регистрирана не в апартамент, а в офис в бизнес сграда, който е нает от Емил Димитров. След няколко месеца ще търсим по-голямо помещение, разясни Найденов.

Водещи новини

Още новини