Мирослав Найденов: Искаме прошка и си посипваме главата с пепел (обновена+видео)

  • 22 септември 2013 14:08

  • 6394
  • 26
Мирослав Найденов: Искаме прошка и си посипваме главата с пепел (обновена+видео)
©

По нетрадиционен начин беше поставено началото на учредителния конгрес на партията БАСТА /Българи за Алтернатива на Страха,  Тоталитаризма и Апатията/ в НДК в столицата.

В политическата формация влизат бивши членове на ГЕРБ. Радков "подгря" участниците със 100-те заповеди на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, които той бил свел до 9. Сред тях са "Не кради, ако после не можеш да обвиниш Станишев", "За тъста на Цветанов - нищо не се казва", "Моят живот вече е магистрали". Началото на сериозната част на форума се забави, защото достъпът до НДК е затруднен заради ограждения и това затруднявало влизането на делегати.

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на е председател на Учредителното събрание на БАСТА. Бившият министър на земеделието беше единствения предложен и избран с пълно единодушие от партията. За протоколчик беше предложена и избрана Лиляна Пеева, а за квестори бяха избрани други 22-ма членове на БАСТА. „Благодаря за този избор. Поздравявам ви с този празник и ви благодаря,че сте тук. Надявам се да работим ползотворно и законово. Подозирам, че ще бъде опитано да се саботира учредяването на партията ни”, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. "Тук няма статисти, а тук сте свободомислещи хора. От изискуемите 500 в залата има над 1500 члена”, каза още Найденов. На събранието се прочете и учредителната декларация на партията и се гласува и дневния ред на БАСТА, който включва 8 точки. Втората точка е избор на Управителен съвет. Според проектодокумента член на БАСТА може да е всеки български гражданин с избирателни права, който приема нейния устав. Членството е доброволно и индивидуално, а членовете не могат да са част от други политически партии. Знакът на формацията е абревиатурата, изписана с главни букви в тюркоаз, като в центъра на буквата "С" е изобразена червена мишена с черна точка.

Доайенът в редиците на отцепилите се от ГЕРБ Павел Димитров обяви, че на днешната празнична дата са се събрали, за да поставят ново начало. Но преди това казахме БАСТА, "стига", декларира той. Омръзна ни да ни управляват хора, които милеят за своето собствено бъдеще, а не за това на държавата, да виждаме хора, които живеят в страх, че ще попаднат в някое тефтерче, продължи Димитров да мотивира нуждата от новото политическо сдружение. Той уточни, че се поставя начало не на поредната партия, а на партия, която ще даде на хората стабилна алтернатива. Даваме заявка да участваме в управлението на страната, всеки ден ще показваме на българите, че не се кланяме на месии, а разчитаме на собствените си възможности, обеща Павел Димитров. И добави, че БАСТА няма да спести нито една истина, защото само обединени и независими могат да помогнат на страната.

Участниците в конгреса гласуваха учредителната декларация, приета от инициативния комитет на 30 август. В нея се казва, че целта е да се излезе от апатията, да бъде намерена алтернатива на тоталитаризма. Избрахме БАСТА, за да отекне извън границите на България, се посочва в текста. Формацията няма да бъде лидерска партия, а на всички, се завява в документа. Тук сме се събрали тези, които имаме собствено мнение, смятаме, че заедно можем да сме по-полезни за държавата, родителите и децата си, обобщи бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Бившият министър на транспорта в кабинета "Борисов" Александър Цветков отрече идеята на БАСТА да е самоцелна борба за власт, търсене на реваншизъм. Той посочи, че се залага на приемственост между младите и тези, които имат опит във властта. Проектът трябва да избере своята зависимост от можещите и младите, от морала, препоръча той. Гости на конгреса са представители на движението "Модерна България", ЛИДЕР, председателството на Студентските съвети в България, Земеделския народен съюз, на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг".

Всички, които сме тук от ГЕРБ, искаме прошка и си посипваме главата с пепел. Това е последният път, в който говоря за ГЕРБ. Да. ГЕРБ направиха много за държавата, но и много разрушиха. Страхът и полицейщината бяха взели връх. Много пъти съм разговарял с Борисов на тази тема, но той не пожела да се вслуша в моите думи., заяви Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Ние решихме да си тръгнем, защото не искаме да търсим поредния бащица. Първо беше Иван Костов, после Царя, после Станишев и за финал Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Какво стана от всички тези бащици? България е най-бедната държава в ЕС. Ние не искаме децата ни да напускат България. Не искаме родителите ни да живеят в мизерия. За това казваме БАСТА на всичко. Мога още много да говоря, но сега ви призовавам да гласувате със "за" за учредяването на партията БАСТА, каза още Найденов. Всички делегати гласуваха единодушно "за". Нямаше никой "против" и 'въздържал се". След гласуването, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на официално обяви учредяването на БАСТА за успешно. Прозвуча и българския химн.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6394 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2013.09.24 | 19:23

26
Ще си поиграят на политици и след изборите ще се разпаднат. Не виждам характер, не виждам личности, не виждам защо да се гласува за тях!

2013.09.24 | 19:23

25
Политически Мърши , Измекяри , Ренегати , Отрепки -- това представляват членовете на тази псевдопартия БАСТА . На изборите ще ви го НАБАСТИМ до картофите , гадове продажни . МЪРШИ С МЪРШИТЕ !!!

2013.09.24 | 19:23

24
До всички глупаци , които все още не са разбрали : Бареков и " България без цензура " са проект на кръга Доган , Пеевски и Цв. Василев , съответно и финансиран от тях. Така че не говорете за партия на Бареков --няма такава и няма да има . Партията е на тези тримата и те определят Дудука какво да говори и каква линия да държи !! Помислете много добре , когато застанете пред урните !!!

2013.09.24 | 19:23

23
Не може никакъв тиквеник да ми казва какво е Бареков и кои са приятелите му.АЗ ако искам сама преценявам какво да мисля за Бареков.Сама си решавам,без да се опитвам да уча другите.Време е да разберете,че пораснахме като граждани и ако ще избираме дори Бареков това си е наша работа.Вие си харесвайте който искате,ние също.

2013.09.23 | 14:12

22
Миро прошка искай за предателството и записите от Бойко - Алексей Петров ще финансира БАСТА а за пепелта не се притеснявай народа ще те затрие на Изборите и ще ти тури пепел
Arcadium

2013.09.23 | 14:10

21
Миро - мършата на чело на партия. Върхът на цинизма.

2013.09.23 | 14:10

20
Новата партия джаста-праста

2013.09.23 | 14:10

19
ЕЕЕЕЕЕЕ за няколко сребърника ли бе Краси????Не го очаквах.Беше ми фаворит.Жалко.

2013.09.23 | 14:10

18
И Тоя Лигльо се бута в Политиката Баба Вуна ли ще е Премиер? Баси и изродите Краси ти си Боклу Ве

2013.09.23 | 11:58

17
Все ще се намери кой да е премиер.И да се присмивате,и да псувате всеки в тази страна има право да прави партия.Нали живеем в демократично общество,що да няма още една партия.Ами вие дето псувате Найденов,направете си партия на псуващите и я запишете ''МАМКА ВИ''.Свикайте си Учредително събрание,пък може вие да изберете баба ВУНА -ПУНА.
Язе

2013.09.23 | 09:27

7
Раздвоявам се между Найденов и Бареков. Кой ще бъде нашия следващ спасител и за колко стотин дни ще ни оправи тоя път.

2013.09.23 | 11:57

16
Абе май Бареков по-става. Щото просто нама как Найденов да е по-зле.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини