Васил Маринов: Издръжката на един бежанец е 1100 лева на месец

share

Обсъждахме мерки за справяне с бежанската вълна от Сирия. Тъй като броят на бежанците е достигнал близо 4000. Издръжката на един бежанец е 1100 лева на месец - на тях им се дават джобни пари в размер на 65 лева на месец. Към този момент от МВР се стараем да настаняваме бежанците в подходящ сграден фонд, за да се спестят разходи по ремонт, заяви зам.-министърът на МВР  Васил Маринов, предаде репортер на novini.bg.

Що се отнася до протестите на бежанците, той заяви, че те не са във връзка с размера на парите, а заради това че са настанени в Бусманци и условията на живот там са били неподходящи.

Той каза още, че няма опасност криминогенната обстановка да бъде увеличена, защото при влизане в страната те преминават специално интервю и ако има някакви подозрения спрямо някой човек, то той бива отделян.

Присъства и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който заяви,че : "ГЕРБ ще подкрепят всички разумни решения, тъй като проблемът е много сериозен и не може да се делим на политически партии и да се обслужват политически интереси. Този въпрос засяга националната сигурност на страната.Изграждане на палатков лагер е превантивна мярка.

Водещи новини

Още новини