МВР: Надхвърлен е капацитетът за настаняване на бежанци

  • 10 септември 2013 19:30

  • 746
  • 0
МВР: Надхвърлен е капацитетът за настаняване на бежанци
© Булфото

През последните пет дни са заловени 228 сирийски граждани, преминали незаконно границата ни с Турция. От МВР допълват, че освен тях още 91 души са преминали границата ни нелегално.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 1 930 лица. Към момента той е надхвърлен с 438 места, обобщават още от МВР.

В помещения за временно настаняване на задържани лица в сгради на Гранична полиция в Елхово са настанени общо 166 души. Основен проблем в работата там е невъзможността за своевременно настаняване на хора с изтекла заповед за задържане в транзитните центрове на Държавната агенция за бежанците и специализираните домове на дирекция "Миграция".

От МВР обобщават още, че се търси подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване на бежанци. БЧК има готовност при необходимост да стартира национална кампания за набиране на финансови средства. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини