Освиркаха властта в Пловдив (обновена)

share

Освиркания се чуха днес по време на тържествената церемония по повод 128 години от Съединението на България.


При полагането на венците при споменаването на имената на премиера Пламен Орешарски, председателя на НС Михаил Миков, министъра на отбраната Ангел Найденов, министъра на на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателя на парламентарната група на ПП Атака ПГ Волен Сидеров, се чуха неодобрителни възгласи. Освиркания се чуха и при произнасянето на името на бившия премиер Бойко Борисов, но те бяха по-тихи.

Около 150 души издигнаха българското знаме с надпис. Оставка в днес в Пловдив. Демонстранти има и от Благоевград, Дупница, Ямбол, София. В началото на шествието има и транспарант с надпис „Граждани срещу мафията”. Протестиращите тръгнаха от площад „Стефан Стамболов”, където се провежда празничният концерт за деня на Съединението и в началото заглушиха дори изпълнителите. Шествието провървя по главната улица и продължи по малката главна до подлеза на бул. „Шести септември”, откъдето  се отправи към площад „Съединение”, за да присъства на празничната заря-проверка. Полицията обаче не допусна протестиращите, които тръгнаха по малките улици. На официалната церемония присъстваха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски.

Бившият депутат Христо Марков, който е един от протестиращите в Пловдив, призова хората от протеста да запазят мълчание, след като стигнат на площад „Съединение”. Протестиращите срещу правителството са подготвили венец с надпис „Поклон пред героите”, който смятат да оставят пред паметника на Съединението. След церемонията там, те планират да отидат към хотел Санкт Петербург, където ще се проведе празничен коктейл. По-късно протестиращите се отказаха от намерението си.

Водещи новини

Още новини