Росен Плевнелиев: Обединиенето на българите изисква усилия (обновена)

  • 06 септември 2013 20:14

  • 3710
  • 36
Росен Плевнелиев: Обединиенето на българите изисква усилия  (обновена)
©

Обединението на българите изисква много усилия, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в  Пловдив. 

Държавният глава посочи: Когато сме сплотени като народ може да спечелим важните битки. Съединението е най-голямото доказателство, че можем да се обединим като нация. Обществото ни днес има много нужда от обединение. Нека се сблъскат аргументи, нека да няма разделение, нека да няма етническо насилите. той се позова на възванието на организаторите на историческия акт. Добре е всяка власт да вярва на гражданското общество, защото така може да раздели нацията, каза още президентът на тържествената церемония. Берлинският договор раздели българската земя, но не успя да раздели българската нация, допълни той. Подходът „София не е България“, „протестиращи срещу контрапротестиращи“ е вреден за нацията, заяви държавният глава.

Поздравявам всички сънародници за празника, нека си даваме сметка, че във времена, които се радваме на възхода и възраждането на активното гражданско общество в България, актът на Съединението е акт на единно гражданско общество, каза пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„В решителния момент преди 128 години българският народ взима съдбата в ръцете си – смел, решителен и заедно с политиците, осъществява Съединението”, каза Плевнелиев. По думите му всички ние знаем, че актът на Съединението не ни е подарен от някоя велика сила, а е изкован от българския народ. Знаем, че народът е този, който заедно със своите водачи и политиците задава посоката, и който успя и на международната сцена да се пребори за своята мечта за обединение. По думите на президента, тогава нацията е била разделена на две държави, но не е била разделена по дух, ако става въпрос за разединение, както виждаме днес.

Според Плевнелиев в момента ние не сме разделени по дух, не сме разделени в убежденията си за бъдещето на България, за една европейска демокрация, за една справедлива България, която да бъде уютен дом за всички нас. Със сигурност всички ние сме обединени около каузата, че България ще има своята дългосрочна програма за развитие с ясни приоритети. Всички ние знаме, че ако не се обединим около тях, няма да постигнем нищо, каза президентът Плевнелиев.

Държавният пожела на нацията обединение по тези големи теми – дългосрочна програма за развитите, европейски ценности и ясна визия. „Ние знае, че от ръцете на всички българи се очаква да се изгради една модерна, красива и просперираща България”, посочи още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Искам политиците да погледнат народа в очите и да прекратят тези братоубийствени и абсолютно незаслужени послания, като София не е България, богати срещу бедни, протестиращи срещу контрапротестиращи, допълни още президентът

Многократно агитирах, че това не е работещ ход. Идеолозите на това разделение на нацията трябва да спрат, колкото може по-бързо”, заяви Плевнелиев. „В момента Парламентът е място за противопоставяне. Това обаче не е проблемът. Проблемът е, когато битките между политически партии се изнесат извън парламента. Проблем е, когато се сблъскват гражданите,а не аргументите. Аз си пожелавам да се сблъскат аргументите, а не гражданите”, каза още той.

 

По време на тържествената церемония по случай 128 години държавният глава прие армейски части  в Пловдив.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3710 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2013.09.07 | 22:26

36
Вижте му само изкуствената усмивка ! Кух човек ! За нищо не става ! Шутче малоумно ! Дори ТИКВАТА го чукаше по челото пред цяла Б-ия ! Срам !

2013.09.07 | 22:22

35
РУСИЯ ИЗПОЛЗВА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА КАТО ЖИВ ЩИТ!

2013.09.07 | 15:14

25
Ти си уникален тъпак :D
ккк

2013.09.07 | 15:13

22
Все още ли чуваш гласовете в главата си, иди в Карлуково ще те облекчи.

2013.09.07 | 22:22

34
ДОБРИЯ ПУТИН ЗАРАДИ ЕДНА СКАПАНА БАЗА В СИРИЯ НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ 200 000 СИРИЙЦИ И 2 МИЛИОНА ДА ИЗБЯГАТ. КЪМ БЪЛГАРИЯ ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОСТЪПИ ПО-РАЗЛИЧНО. ХАРЕСВАМ РУСИЯ И РУСНАЦИТЕ, НО ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е СВЕСТЕН.
XOXO

2013.09.07 | 22:21

33
То хубаво росене ама само да не беше такъв GAY
боклука си има вече име Герб!

2013.09.07 | 22:21

32
Как може този лицемерен помак да говори за обединение като точно тои направи всичко възможно да разедини Българите ДА ВИ Е.БА МАЙКАТА СКАПАНИ ЛЪЖЛИВИ НЕКАДЪРНИ МРЪСНИ В ЧЕРВАТА ГЕРБАРАСИ СЛУГИ НА МУТРИ ТИКВИ ЛИЗАЧИ НА ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ!

2013.09.07 | 15:13

21
Дядо ти е помак, как може само да плюеш,кажи нещо и ти за съединението.Ясно в какво те бива,нападки.Хайде,днес даваха филм по БНТ ЗА Съединението.Чакаме,кажи поне няколко главни участници в този акт.

2013.09.07 | 11:09

14
Господин Президент, отнемете българското гражданство на лицето Любо Ангелов, който мрази българите!
Mуамар ал Ебнъл дьо Атакендзел

2013.09.07 | 22:21

31
Какво лице бе,прияте,тоя си е чист гъз

2013.09.07 | 22:20

30
Дребнаво човече което прави всичко възможно против Българите в полза на финансови интереси !

2013.09.07 | 22:19

29
Пpeцедeнтa Плевнелиев дa излeзe изпoд чexъла, зa дa paзбере, чe никoй вeче нe искa дa слyшa мyхльoвcките мy излияния.
Sx

2013.09.07 | 22:19

28
ТОЯ БОКЛУК СЕ СЪБУДИ.ЗАПАЛИ ФИТИЛА НА ОМРАЗАТА И СЕ СЕТИ ЗА ПОМИРЕНИЕ.ШИЗОФРЕНИК НЕЩАСТЕН.

2013.09.07 | 22:19

27
Оле боже.... Простаканти.... "Смел, решителен и заедно с политиците" ахахаххахахахаааааа обаче трябва да е обратното, не ние да следваме политиците, а те нас ехехехехее.... И това ми било република....

Добави коментар

Водещи новини