Лечков: Няма да гласувам за Бойко Борисов

share

"Бойко Борисов, ако има избори, няма да бъде подкрепен от мен. Нито ГЕРБ". Това обяви пред журналисти в Сливен бившият кмет на града Йордан Лечков. „Единственият ангажимент в обществен план, не обещание, а ангажимент, който съм искал от Бойко Борисов като премиер, беше да постави първите стъпки за децентрализацията на общините. И той обеща, пое ангажимент, действия предприехме, но не ги довърши. Всеки един, който извърши тези действия, аз ще го подкрепя", каза Йордан Лечков.

„Както сигурно вече сте разбрали, няма ляво, няма дясно. Има само групови интереси. Само в две страни от ЕС няма децентрализация – това са България и Гърция. Именно там се виждат резултатите от подобна политика", каза Лечков.

Според него нежеланието на нито едно правителство да обърне лице към общините и да децентрализира финансите, е че държавната власт ще остане с по – малко пари, а средствата ще се преразпределят именно там, където от тях има най – много нужда – в регионите.

„Затова ще подкрепя този, който направи децентрализацията", заяви бившият кмет на Сливен. „Към днешна дата нищо не ми пречи да се кандидатирам за кмет. Не е важно дали ще бъда кмет. Важното е да намериш хора с опит и желание да работят. Като дойде време – ще видим. Може и да се кандидатирам.

Има кметове – кукли на конци. Те изпълняват поръченията на партийните централи. Съгласяват се изпълнителите на техните европейски проекти да са от София. Аз не бях такъв кмет", каза Йордан Лечков.

Водещи новини

Още новини