Кабинетът няма шансове, заяви Меглена Кунева

share

Министерският съвет трябва всекидневно да информира обществото какви мерки предприема заради ситуацията в Сирия, заяви в Стара Загора председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея Народното събрание трябва спешно да обсъди ситуацията и реакцията на международната общност, тъй като е възможно увеличаване на бежанския поток към България, както и евентуални рискове за сигурността на страната.

Според партията членството на България в НАТО и ЕС разширява възможностите на страната ни за справяне с подобни хуманитарни кризи.

"Движение България на гражданите" е категорично, че химическата атака срещу граждани е недопустима. Българското правителство трябва да информира обществото каква е официалната позиция, която страната ни защитава, както и аргументите за нея. България и международната общност не могат да останат безучастни към конфликта в Сирия, където според наблюдатели жертвите са повече от 100 000.

В Стара Загора Националният съвет на "Движение България на гражданите" провежда разширено заседание. Акцент в него е политическото позициониране на партията с оглед продължаващите протести срещу правителството и изработването на общите политики на Реформаторския блок. Към момента в него влизат седем партии, като се очаква да се присъединят още няколко. Към Гражданския съвет вече работят секторни комисии, а през септември ще бъдат обявени новите политики. Реформаторският блок ще подкрепи гражданската протестна мрежа.

Според Меглена Кунева правителството няма шансове и трябва да се върви към предсрочни избори.

Водещи новини

Още новини