ДСБ стартира извънпарламентарен контрол на властта (видео)

share

На пресконференция Атанас Атанасов и Албена Палпурина от ДСБ обясниха как ще функционира моделът за извънпарламентарен контрол на властта, който подготвя партията, предаде репортер на Novini.bg.

"Неслучайно избрахме пресконференцията да се проведе днес, тъй като в петък в 11.00 ч. започва парламентарният контрол. Виждайки в лицето на ГЕРБ една пасивна опозиция, която не задава адекватни въпроси, ние ще създадем извънпарламентарен контрол. Ще задаваме въпроси за кадровата политика, която провежда правителството на Пламен Орешарски. Ще зададем въпроси и за сектор "Енергетика", където има тежки корупционни схеми, както и за възлагането на обществени поръчки. Ще задаваме и въпроси за дейността на митниците, тъй като те са основен инструмент за събиране на приходи", каза Атанасов.

ДСБ днес задават два въпроса. Единият е до министъра на финансите Петър Чобанов – относно назначението на Николай Попов за зам.-директор на Агенция "Митници". "За Попов е установено, че като служител на МВР през 2009 г. му е отнет достъпа до класифицирана информация. Питаме как ще работи като шеф в митниците без такъв достъп", заяви Атанасов.

"Второто ни питане е защо бе направено скандалното назначение на областния управител на София Емил Иванов. Това е едно брутално назначение, тъй като личността на Иванов е забъркана в редица скандали. Известно е, че той е работил в силовата групировка СИК и че има условна присъда", каза Албена Палпурина.

ДСБ очакват отговор от Петър Чобанов и Пламен Орешарски.

Водещи новини

Още новини