Стари муцуни напират да командват в БСП

share

Недолюбвани от лидера на БСП кадри, които бяха сменени от шефски постове на общински и областни организации, са готови да се върнат на ключовите си постове. Структурите по места вече са обсъждали номинирането им. Няма проблем Румен Овчаров, Румен Петков, Асен Гагаузов, Петър Димитров и други "стари кучета" да се върнат триумфиращо начело на червените организации в София, Плевен, Сливен, Варна. През септември и октомври двадесетина депутати, които са и местни лидери на БСП, ще трябва да бъдат сменени. Това ще се случи на областни събрания и общински конференции, съобщава „Преса“.

Причината е, че трябва да се подчинят на новия устав на БСП, в който е записано следното: „Избраните за кметове областни управители, народни представител, представители на Европейския парламент, министри, зам.-министри и изпълнителни директори на агенции не могат да бъдат председатели на общински, районни, градски и областни съвети“.

Миналата година през май Румен Овчаров със сълзи се прости с лидерския пост в столичната организация на БСП. Обеща, че за последен път отстъпва, а „оттук нататък само ще се връща“. Асен Гагаузов вчера заяви, че ако съпартийците му го номинират за областен шеф, няма пречки да стане. Румен Петков не скри, че в Плевен вече са го питали дали е готов да се върне. Казва, че всичко зависи от волята на партийните форуми.

Водещи новини

Още новини