ДПС: Президентът провокира разделителна линия в нацията

Булфото
share

Ветото на президента върху актуализацията на бюджета за 2013 година беше недоразумение, което нито един президент досега не си е позволявал. Това заяви пред Радио „Фокус” депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Според него - по време на дебата е станало ясно, че частично вето няма и няма как да има.

"Очаквано Народното събрание е отхвърлило ветото на президента и е подкрепило за трети път актуализацията на бюджета за 2013 година. Без нея нямаше как да завършим финансовата година, защото от една страна са силно надценени приходната и разходната част, а от друга страна - силно е забавена събираемостта на приходите през първото шестмесечие. Без актуализацията не биха се реализирали редица мерки, сред които увеличението на майчинството и помощите за първокласниците, отделянето на средства за подпомагане на тютюнопроизводителите и редица други мерки, които ветото на президента е целяло да спре. Стана ясно, че ветото беше изцяло с политически мотиви", отбеляза депутатът.

„От няколко месеца държавният глава не е вече обединител на нацията, а прокарва разделителна линия. Много откровено, много ясно взема страната на един политически проект, на който всъщност сам той е инженер. И в момента България няма, за съжаление, обединител на нацията”, заяви още Хамид Хамид.

Водещи новини

Още новини