БСП: С отхвърлянето на ветото спечели българският народ и бизнесът

  • 18 август 2013 13:58

  • 5121
  • 46
БСП: С отхвърлянето на ветото спечели българският народ и бизнесът
©

Българският народ и бизнесът спечелиха от отхвърлянето на ветото и с актуализацията на бюджета, защото нанесохме корекции в политическата и финансова политика, която задържаше растежа. Това заяви Дора Янкова, народен представител от ПГ на КБ, в ефира на БНР по темата за отхвърленото вето върху Бюджет 2013.

Цифрите казват, че ние вече имаме отрицателен растеж и вместо да коригираме 2,5 млрд, коригираме 1 млрд., с ясната отговорност, че ще напрягаме администрацията и ще работим", добави тя. Според Янкова отхвърлянето на ветото върху Бюджет 2013г е победа, защото през тези 15 дни, в които се е анализирало действието на президента, много повече работодатели и граждански организации са се обединили около това, че трябва да има промяна на бюджетните отношения в тази икономическа ситуация в България. "Не сме водили битки, а изказахме благодарност за подкрепата. Когато си получил доверие и си поел ангажименти, това са нормални неща", каза тя.

Янкова припомни, че 2010г, когато се актуализира бюджетът и когато Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е министър, 1 млрд 148 млн са похарчени чрез постановление на МС. "2011 от същия бюджет са похарчени 367 млн.лв, 2012г - 410млн, 2013 от януари до май 357млн., а сега сме предвидили 286 млн. бюджетен кредит, който да бъде за резерв за непредвидени и неотложни разходи. И това се казва, че е непрозрачност? По- скоро е една игра на политика, която аз не приемам. Това е политика досега, налагана от предишния кабинет, където президентът е участвал. Дори служебното правителство харчеше с постановление", добави народният представител. Според нея има нещо много хубаво във ветото - "това е възможност да прозвучат още по-силно аргументите на българското общество, експертите, синдикатите, че е право на правителството да направи корекция", поясни тя.

Дора Янкова заяви, че трябва да се предприемат мерки, да се направи рестарт на икономиката, да се "вземе глътка въздух". Причините са тежките проблеми, отрицателен растеж и вероятността от рецесия. "Аз ще говоря с моята парламентарна група да търсим обединението на нацията около стопанството и икономическото развитие на България. Иначе се въртим около постната пица на Дянков", допълни тя.

"Хората си влизат много добре в ролята на избиратели и много добре разбират що е бюджет и бюджетни отношения и какво той може да принесе за икономиката, земеделие и земеделски производители и социални нужди", каза депутатът от КБ.

Дора Янкова коментира и заявката на ГЕРБ, че ще стане конструктивна опозиция. "Това е добрата новина, защото ще започнем да работим действително по парламентарните правила. При подготвянето на бюджет 2014 г трябва заедно да дебатираме икономическия растеж, икономиката, стопанството", заяви тя. "Ние сме мандатоносител, който е под най-силния граждански натиск и съм силно за прозрачността. Добре чуваме гражданското общество какво казва и неслучайно имаме много граждански съвети в парламента и правителството", заключи Дора Янкова

Последвайте канала на

5121 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
Прочетете историята

2013.08.20 | 08:02

46
Докато вие насила сте на власт ще имаме отрицателен разтеж естествено.По принцип няма как кумунистически олигофрени да водят нормална пазарна политика.Няма такава държава.
doreto

2013.08.20 | 08:02

45
Виждали ли сте толкова щастливи хора на последък в България ,колкото са комунистите и депесарите след отхвърлянето на ветото?!? Аз лично не.

2013.08.20 | 01:46

14
Имунитет + Заем + Контролирана опозиция = Северна Корея. Предатели по род и нищо повече.
Я хомосексуалиста любко

2013.08.20 | 08:02

44
Този извратеняк започна да подражава на стари червени бабички даже.С малко червило и ще станеш красив като нея.Тогава от дупесе-то може и да ти вдигнат малко хонорара.
Ray

2013.08.20 | 08:02

43
Дорче, спомни си кога смени за първи път цървулите с чехли.... От кога и ти взе да даваш акъл....... Омръзна ми да ни управляват селяндури, цигани и тям подобна червена измет...а , да не пропусна и ибриците.....

2013.08.20 | 08:01

42
ПОД ДОВОЛНИ РАБОТОДАТЕЛИ РАЗБИРАЙ "ЧЕСТНИ И ПРЕДАНИ ДО СМЪРТ НА ДЕЛОТО НА КОМУНИЗМА НАШИ ДРУГАРИ ", КОИТО ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПРЕВРАТ ОТ 10. 11. 1989 ГОД. СИ ЛЕГНАХА ЦЪРВУЛИ, А СЕ СЪБУДИХА МИЛИОНЕРИ В ЗЕЛЕНО !!! ТА ФИРМИТЕ НА "ДРУГАРИТЕ" ЩЕ ПОЛУЧАТ ЗАБАВЕНИТЕ СИ ПЛАЩАНИЯ , А ДРУГИТЕ ЩЕ ЧАКАТ , АКО МОЖЕМ ДА ИЗТЕГЛИМ ОЩЕ 1 МИЛИАРД !!!
rossen4i4o

2013.08.20 | 08:01

41
тежко нам бачкаторите , щом за кои ли път ще рестартираме икономиката , нали знаете на кои ще намалят заплащането , и докато бизнеса си взима глътка въздух , щедро спонсорирана от заема , ние ще трябва да умрем на работните си места , в името и за благото на народните любимци , и всичко е по закон да не се обърка някои

2013.08.20 | 08:00

40
Всичко това е същата боза, след която трябваше да си ходи Виденов. ОСТАВКА!
???

2013.08.20 | 08:00

39
КАК спечелихме не мога да си обясня. Бизнесмените бяха предупредени от банките, че ако искат да теглят кредити да побързат, защото, ако заема се изтегли се вдигат лихвите на заемите с около 2 %. Започва лавинообразно покачване на всички цени. Е как така спечелих? Какво спечелих? Може би нов психо-тест за издържливост и най-вече за "оцеляване на предела." Какво спечелих, че няма само аз да мизерствам, ами и децата ми ли? А-а-а може би ще се стопи съотношението между много богати и много бедни и аз ще трябва да бъда по-щастлива, че и Вуте е като мен, пък и не само той ( нали съм българка)? Айде за 2 месеца изтеглете парите пък после, какво като има избори?
мария

2013.08.20 | 08:00

38
Бойковски манипулатори и лъжци крадливи. Яд вие ще се изядете че вашия будалов крадлю не е на власт та да краде още и още................... Лична сметка 3 милиярда , от къде толкова от картофи филии с мас??????????????? Долни твари омразни, Дора поне не се крие че е от най -българското село Момчиловци , с образувание и Смолян сега я търси на продажните гербаци предадоха града на бб и цц. Духайте супата и посната пица на дянков крадеца.

2013.08.20 | 07:59

37
Тази оФца започнала да се изказва. Абе няма нормален човек, който да си мисли, че като изтегли заем ще е на печалба, особенно когато няма нужда от заем.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини