НФСБ и ГОРД се сливат: Имаме твърд електорат

share

Искам да припомня, че първият масов протестен митинг срещу управлението на ГЕРБ се проведе на 22 септември 2012 година. Това каза на пресконференция днес председателят на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му Слави Бинев е защитавал многократно авторитета на България и след намесата му са спасени шестимата несправедливо обвинени в контрабанда на дрога български моряци. Партията му ГОРД служи в интерес на страната и ние приехме тяхната протегната ръка, заяви Валери Симеонов.

Най-важното е решението, което сме вчели със сърцата и душите си - решението за сливане, което много се очакваше. То обедини всички истински патриоти и евроскептици. Лицемерие изповядва Европа и това се отразява на икономическото състояние на хората, заяви Слави Бинев. По думите му новата партия ще защити хората, ще ги представлява от политическия монопол и статукво.

Екипът на телевизия "Алфа" не беше допуснат на пресконференцията, стана ясно. Според Валери Симеонов целта на тези журналисти е не да задават въпроси, а да провокират и провалят пресконференцията.

Ще подходим с разбиране към всички протегнати ръце в политиката, ще ги приемем, заяви той, като отказа да спомене имена на политици и партии. По отношение на правителството на Орешарски, далеч преди гафа с Пеевски, партията му е излязла с декларация, че не го одобрява. Управлението в момента е управление на кукли на конци, заяви Симеонов. Нямаме нужда да "яхаме" никого, ние си имаме твърд електорат, който ще ни осигури влизането в парламента на 12 май, допълни той.

По-добре, че не влязохме в този парламент, защото той не защитава гражданите. Наши застъпници не бяха допуснати в избирателните комисии. Това заяви Слави Бинев и добави, че занапред няма да е така. Той пожела представителство на новата партия и в ЦИК, и в РИК. Според него обединението ще е стабилно и ще обедини всички истински, последователни и твърди българи. Истинските патриоти трябва да имат политическо представителство в страната. Лидерите на новосформираната партия бяха категорични, че няма да се обединят с ГЕРБ. Не знам дали имаше друга медия, освен „Скат”, която от първите дни започна да вади злоупотребите на управлението на ГЕРБ. В момента с КРС водим над 8 дела, които сме спечелили на първа инстанция. Не знам дали има и по-санкционирана телевизия от „Скат”. Телевизия „Скат” приема себе си като медия на честни хора, да, може би понякога пресоляваме манджата. Не може да има промяна по отношение на ГЕРБ. Позицията ни е последователна. Не знам да е имало друга по-последователна партия от НФСБ, каза Валери Симеонов. Колкото до ВМРО, засега не се водят преговори с тази партия.

Според тях елегантен начин на управлението да се измъкне от тази каша с високо вдигната глава, е желанието на извънпарламентарна партия за касиране на изборите.

Сидеров по всякакъв начин се опитва да създаде проблеми на телевизия "Скат", подчерта Валери Симеонов. По думите му Сидеров използва всички лостове на държавната власт, за да създава проблеми. В момента той иска от районните кметове всички разрешителни за строеж, за да се проверят доколко законни са сградите, в които се помещава медията. В момента Сидеров прави проверки, използвайки държавните институции за лични цели, заяви Симеонов. Според него избори ще има до Нова година. По думите му всеки месец допълнително управление на Орешарски е пагубен за България. Трябва да се попречи на правителството и институциите да работят, защото без това, колкото и многолюдни да са протестите, оставка няма да бъде подадена.

Водещи новини

Още новини