И днес имаше протести пред Евксиноград

share

Протестите срещу управлението на кабинета "Орешарски" пред входа на резиденцията "Евксиноград" във Варна продължиха и днес.

За разлика от вчера днес пътят от Варна за Златни пясъци не беше блокиран, предадоха новините на БНТ. Днешният протест във Варна беше по-малоброен и по-кратък, за разлика от вчерашния. Протестиращите се събраха пред двореца "Евксиноград", но не блокираха пътя. След вчерашната блокада и днешните коментари в морската ни столица полицията беше взела необходимите мерки и много бързо направи кордон, който пречеше на демонстрантите да излязат от разрешеното им за протест място.

Протестиращите днес коментираха дали трябва или не трябва да се блокира пътят между Варна и Златни пясъци. "По принцип трябва, и не само към Златни пясъци. По този начин, ако блокираме пътищата, ще ни чуят и по някакъв начин и нещо ще стане", обясни недоволен от управлението на Пламен Орешарски. Други участници в протеста бяха на мнение, че в момента това не е разумен ход. "Малко сме, а и нямаме разрешително да блокираме пътя. Имаме право да стоим само пред Евксиноград", обясни демонстрантът. Жена беше на мнение, че идеята е да се блокира почивката на депутатите, защото те не я заслужават. Т.нар. "Орешарски марш" се очаква да мине през Варна на 13 или на 14 август, ден или два преди празника на самия град. Пешеходното шествие през страната днес стигна до Пловдив. 

Водещи новини

Още новини